У міській раді відбулась прес-конференція, присвячена Міжнародному дню боротьби зі зловживанням наркотиками

  • 25.06.2018

25 червня у міській раді відбулась прес-конференція, присвячена Міжнародному дню боротьби зі зловживанням наркотиками й їхнім незаконним обігом.

У прес-конференції взяли участь начальник управління молоді та спорту Олексій Заболотний, керівник філії Міжнародної Антинаркотичної Асоціації в м. Херсон та Херсонській області Дмитро Костяков, лікар-нарколог анонімного кабінету і денного стаціонару КУ ОНД ХОР Тетяна Жадова, представники патрульної поліції та департаменту протидії наркозлочинності у Херсонській області, громадськості.


Упродовж зустрічі херсонцям розповіли про роботу координаційної ради з питань профілактики наркоманії та протидії злочинності, пов’язаної з незаконним обігом наркотичних засобів, психотропних речовин та прекурсорів. Її було створено розпорядження міського голови №153р від 21.03.2018 з метою координування дій між органами влади, громадськістю, поліцією, направлених на профілактику наркоманії та протидії наркозлочинності, а перше засідання відбулось 5 квітня. Протягом перших трьох місяців діяльності ради відбулась низка заходів.

Зокрема, 21 квітня за ініціативи Міжнародної Антинаркотичної Асоціації було проведено регіональний семінар для родичів та близьких людей, які проходять лікування від хімічної залежності. У рамках семінару проведено лекцію “20 рекомендацій для залежних”, презентацію 9 Всеукраїнського терапевтичного табору і организації #MAAmki. 26 квітня відбулось друге засідання координаційної ради з питань профілактики наркоманії та День спеціаліста в обласному наркологічному диспансері, де було презентовано діяльність ради і філії МАА у м. Херсон. 3 травня Міжнародною Антинаркотичною Асоціацією спільно з патрульною поліцією і клубом бойових єдиноборств “Спортивний корпус Шторм” за підтримки управління молоді та спорту Херсонської міської ради проведено профілактичні бесіди з учнями 10,11,12 класів центру освіти молоді і дорослих Херсонскої міської ради. Також цього дня проведено зустріч з головами квартальних комітетів Суворовської районної у м. Херсоні ради. 7 травня бесіди з метою профілактики наркоманії та популяризації здорового способу життя було проведено з 10-класниками Степанівської ЗОШ №17. 12-13 травня представники координаційної ради з питань профілактики наркоманії взяли участь у ІІ сімейному фестивалі “Матуся#Родина#Херсон#Україна”, а 19-20 травня – #SpringPapaFest, де поширювали інформаційні буклети про допомогу наркозалежним та згубний вплив наркотиків, проводили бесіди з відвідувачами заходу. 22 травня Міжнародна Антинаркотична Асоціація спільно з патрульною поліцією провели профилактичну бесіду з вихованцями школи-інтерната ім. Т.Г.Шевченка, а наступного дня, 23 травня, взяли участь у круглому столі на тему прав людини, який проходив у Херсонському обласному наркодиспансері. 1 червня представники координаційної ради з метою популяризації здорового способу життя та спорту взяли участь у святковому заході до Дня захисту дітей на базі кінного клубу Grand Prix.

Також сьогодні на прес-конференції мова йшла про акції з зафарбовування контактів наркодилерів на вулицях Херсона «Громада проти наркотиків», участь у них громадськості та поліції. Таких акцій у червні відбулося вже дві. 15 червня херсонці зафарбовували рекламу наркотиків у мікрорайоні ХБК, а 22го – у Таврійському. Усі бажаючі долучитись до «Громади проти наркотиків» можуть слідкувати за анонсами найближчих подій на сторінці акції у соціальній мережі Facebook: www.facebook.com/GromadaProtiNarko.

Наостанок зустрічі Олексій Заболотний проанонсував спортивні заходи до Міжнародного дня боротьби зі зловживанням наркотиками й їхнім незаконним обігом.