У Херсоні відбувся Всеукраїнський сімейний квест-фестиваль «Щасливі разом!»

  • 06.08.2018

З 3 по 5 серпня за підтримки управління молоді та спорту міської ради у Херсоні відбувся Всеукраїнський сімейний квест-фестиваль «Щасливі разом!» для сімей, які виховують дітей з синдромом Дауна. Організатор фестивалю –  громадська організація підтримки дітей з синдромом Дауна та їх сімей «Сонячні діти Херсонщини».

Основна мета фестивалю – підтримати сім’ї, створити майданчик для обміну досвідом, показати суспільству, що сім’ї, які виховують дитину з синдромом Дауна, активні та щасливі.

У заході взяли участь 15 сімей з Херсонської, Вінницької, Миколаївської, Донецької, Харківської, Дніпропетровської, Одеської та Волинської областей.

У перший день квест-фестивалю відбулось знайомство учасників, презентація команд, візит до інклюзивного простору дитячої мрії «Сонячний світ», створений члени ГО «Сонячні діти Херсонщини».

Другий день фестивалю розпочався у Jump Park. Команди брали участь у змаганнях, готували власноруч піцу, створювали родинний герб, дивитися мультфільм у кінотеатрі і відпочивали у креативному просторі. В останній  день квест-фестивалю  “Щасливі разом” відбулось нагородження переможців та учасників дипломами та подарунками.

Переможцями у спортивному конкурсі стала сім’я Мельник з Луцька, у кулінарному конкурсі – сім’я Романенко з Херсона, у творчому конкурсі – сім’я Цикало з Харкова, володарями Гран-прі стала сім’я Рожковських з Херсона.

Більше світлин з квест-фестивалю “Щасливі разом” – на сторінці події у соціальній мережі фейсбук.