Відбувся дебатний турнір “House of debates” 2018

  • 15.05.2018

13 травня у ХОУНБ ім. О.Гончара відбувся третій щорічний дебатний турнір “House of debates”-2018. Захід організувала Херсонська молодіжна ініціативна група “Кип’яток” у рамках Міської програми “Молодь Херсона” за підтримки управління молоді та спорту Херсонської міської ради.

Цьогорічний турнір було присвячено найактуальнішим питанням. Його тема “Цілі сталого розвитку: Україна”. Тож на турнірі учасники обговорювали, чи готова Україна до глибоких соціально-економічних перетворень.

Учасники дебатували про популяризацію електромобілів, введення прогресивного оподаткування, будівництво стартап-інкубатора та благоустрій міст тощо. Судді турніру – Микита Буров, Сергій Жижко та Анастасія Климентенко.

За результатами відбіркових раундів чотири команди потрапили у фінал:
– “Old School” ( Людмила Лук’янова, Владислава Яценко);
– “Баланс” ( Дмитро Повод, Альона Сокольник);
– “Где мой буррито?” (Сергєєва Римма, Соловйова Катерина);
– Зоя Суботінана та Аня Смирнова.

Фінальний раунд було присвячено відповідальному споживанню. Учасники дискутували про мінімалізм як стиль життя. Перемогла команда “Где мой буррито?”, якій вдалося довести, що мінімалізм це не аскетизм, а  відмова людини від надмірної кількості речей і позбування залежності від споживання.

Топ-спікерами турніру стали Аня Смирнова та Римма Сергєєва.

Дивіться, як все було, у сюжеті телеканалу “Херсон плюс”:

Фоторепортаж з дебатного турніру – на сторінці молодіжної ініціативної групи “Кип’яток” за посиланням: https://www.facebook.com/pg/hmigkptk/photos/?tab=album&album_id=1638230556283831

Тематичний дебатний турнір “House of Debates” реалізовано ХМІГ Кип’яток за підтримки управління молоді та спорту Херсонської міської ради, Green House, Фонду громади міста Херсон “Захист” та UNDP Ukraine / ПРООН в Україні.