У Херсоні відбулись заходи до Дня Батька

  • 12.09.2018

Щороку у третю неділю вересня в Україні відзначається День Батька. У Херсоні з нагоди його відзначення громадською організацією “Багатодітних родин “ДРЕВО” було проведено святкові заходи у форматі донесення до населення важливость ролі батька в житті дитини.

Серед них – вуличний фестиваль з відзначення Дня Батька, який став місцем сімейного відпочинку і розваг, привернувши увагу до теми відповідального батьківства. Також громадською організацією проведено заходи “Кафе тете-а-тет з батьком”, “Лист до батька”, “Майстерня з татом”.

Вперше День Батька відзначили 19 червня 1910 року у США. Згодом цей день набув статусу національного свята не тільки у Сполучених Штатах Америки (з 1966 року), але і в багатьох країнах світу де декларується повага до сім`ї і батьківства, як її складової.

А в Україні про необхідність відзначення Дня Батька вперше заговорили жіночі організації у 2000 році, коли впроваджували святкування Дня Матері. З 2006 року ГО “Міжнародний Центр Батьківства” розпочав громадську ініціативу по запровадженню цього дня на державному рівні . Щорічне відзначення згаданого заходу в нашій державі започатковано за ініціативою учасників Всеукраїнського форуму “Важливість ролі батька в сім’ї та суспільстві”, який відбувся в Києві у 2008 році .