Херсон змагатиметься за звання Молодіжної столиці України

  • 25.10.2018

23 жовтня у Херсоні відбулась презентація Всеукраїнського конкурсу Молодіжна столиця України, ініційованого Мiнiстерством молоді та спорту УкраїниUkrainian Institute for International PoliticsNational Youth Council of Ukraine — NYCUkraine. Ініціатива створена у контексті загальноєвропейського конкурсу “Європейська Молодіжна Столиця”, який успішно реалізовується з 2008 року.

Презентація  проходила у Першому в Херсоні креативному простірі HUBWAY та була спрямована на залучення до участі у першому його турі, який закінчується 25 листопада. результатами першого туру буде відібрано 10 заявок від ініціативних молодіжних груп українських міст. Потім конкурсна комісія заслухає презентації та визначить місто переможця.

Національний конкурс «Молодіжна столиця України» стартував у 2017 році серед міст з метою активізації співпраці між молоддю та місцевим самоврядуванням, створення комфортних умов для розвитку молоді в містах України та подолання проблеми міграції.

Перед містом-молодіжною столицею України стане завдання сформувати план гармонійного розвитку своїх громад у короткостроковій перспективі (3-5 років) з підтримки молодіжних ініціатив та кейсів, а також розвитку молодіжної політики в місті, створення креативних кластерів, молодіжних центрів та соціальних проектів. Окрім того, місто-переможець отримує широку промоцію на європейському рівні, активну підтримку молодіжних ініціатив та акцій зі сторони Мінмолодьспорт та проведення всеукраїнського молодіжного форуму в 2019 році.

Участь можуть брати усі міста області, а заявку для заповнення можна знайти на сайті http://youthcapital.org.ua.   За детальною інформацією щодо участі у підготовці конкурсної заявки від Херсона звертайтеся до координатора конкурсу Лук’янової Людмили mila.lukianova@gmail.com та телефоном 0959257672. Також долучайтеся до групи “Зробимо Херсон молодіжною столицею” у фейсбуці за посиланням: facebook.com/groups/youthcapitalofukraine.ks.