У Херсоні стартувала програма з розвитку сучасних навичок для молоді “SkillsLab”

  • 01.11.2018

31 жовтня 2018 року  Центр «Розвиток КСВ» спільно з UNFPA, Фондом ООН у галузі народонаселення за підтримки Міністерства молоді та спорту України відкрили у Херсоні четверту програму безкоштовних майстер-класів #SkillsLab з розвитку сучасних навичок для молоді у двох напрямах: успішна кар’єра та власна справа.

Учасників та учасниць програм привітали організатори та партнери, а також місцеві компанії-підписанти Пакту заради молоді: «Як UNFPA ми працюємо для покращення життя молоді у більш ніж 150 країнах світу. І майже в кожній країні ми бачимо схожу ситуацію: зріс темп життя, старі підходи втрачають актуальність і те, чому навчають у школі, часто має мало відношення до того, що справді важливо для самореалізації. Програма, яку ми пропонуємо сьогодні, спрямована на те, щоб молоді дівчата та хлопці отримати сучасні soft skills, які допоможуть їм стати успішними у професійному житті» – зазначила Наталія Кошовська, радниця з програмних питань Фонду ООН у галузі народонаселення в Україні (UNFPA).

Від місцевих партнерів, які долучилися до проекту з вітальним словом виступили Наталія Португальська, заступниця директора Херсонського обласного центру зайнятості та Наталія Ярова, начальниця відділу з питань сім’ї та молоді управління молоді та спорту Херсонської міської ради.

У рамках відкриття програми у Херсоні Анна Аранжій, менеджерка молодіжних проектів Career Hub Центру «Розвиток КСВ», презентувала ініціативу «Пакт заради молоді-2020», її можливості, а також організаційні питання проведення #Skills Lab у Херсоні: «Програма побудована так, щоб молодь у вільний від роботи чи навчання час займалася з тренерами та зустрічалася з компаніями протягом двох наступних місяців. Наразі підтвердили участь компанії Lifecell, Syngenta, АТ «Райффайзен Банк Аваль», АТ «Ощадбанк».

Учасники та учасниці познайомилися з кураторами програм у Херсоні, які в подальшому будуть здійснювати комунікацію та координацію роботи в групі:

– Віталій Белобров, голова Правління Бізнес-асоціації «Ми – Херсонці» та координатор у програмі «Skills Lab: власна справа»;
– Оксана Сахно, менеджерка з молодіжних програм у Фонді громади міста Херсон «Захист», яка координуватиме «Skills Lab: успішна кар’єра».

З мотиваційною промовою для учасників виступили: співвласник мережі «Кібернетики» Сергій Потьомкін, радник «Приват Банк» та радник Міністра інфраструктури України Юрій Гусєв, а також представниця Херсонського відділення АТ «Ощадбанк» Ольга Ботвінова. Вони поділився своїми успіхами, помилками та висновками щодо старту бізнесу або розвитку кар’єри.

Також 31 жовтня 2018 року було підписано тристоронній меморандум про співробітництво щодо реалізації пілотного проекту “SkillsLab: успішна кар’єра та власна справа” між ГО “Центр розвитку корпоративної відповідальності”, управлінням молоді та спорту Херсонської міської ради і Херсонським обласним центром зайнятості:

[embeddoc url=”https://ums.ks.ua/wp-content/uploads/2019/01/MEMORANDUM-pro-spivrobitnytstvo.pdf” download=”all”]