Місто Херсон стане на крок ближче до здобуття статусу “Громади, дружньої до дітей та молоді”

  • 09.07.2019

У четвер, 11 липня, між Херсонською міською радою та Представництвом Дитячого фонду ООН (ЮНІСЕФ) в Україні відбудеться підписання Меморандуму про наміри та взаємодію у рамках глобальної програми «Громада, дружня до дітей та молоді».

Участь у підписанні візьмуть: зі сторони Представництва Дитячого фонду ООН (ЮНІСЕФ) в Україні – керівник секції соціальної політики ЮНІСЕФ в Україні Артур Айвазов та зі сторони Херсонської міської ради міський голова Володимир Миколаєнко.

Підписання меморандуму відбудеться о 12:30 у малому залі Херсонської міської ради.

Ініціатива «Громада, дружня до дітей та молоді» — це глобальний рух, який об’єднує місцеву владу, громадянське суспільство та бізнес у досягненні консенсусу в ключових напрямах розвитку добробуту всіх дітей та молоді. З часу створення у 1996 році, до програми приєдналися понад 3000 муніципальних округів у 40 країнах на п’яти континентах. На сьогодні ініціатива «Громада, дружня до дітей та молоді» охоплює понад 30 мільйонів дітей.

29 березня 2018 року відбулося підписання Меморандуму щодо впровадження в Україні ініціативи «Громада, дружня до дітей та молоді» між ЮНІСЕФ, Урядом України та партнерами.

Цього року Херсон став переможцем конкурсного відбору та увійшов до другої групи муніципалітетів, що будуть отримувати методологічну підтримку Представництва Дитячого Фонду ООН (ЮНІСЕФ) у рамках реалізації ініціативи “Громада, дружня до дітей та молоді”.