До 30-річчя Конвенції ООН про права дитини у Херсоні відбудеться “Дитяча сесія”

  • 19.11.2019

20 листопада 2019 року світ відзначатиме Всесвітній день дитини і 30-річчя Конвенції Організацій Об’єднаних націй про права дитини.

Традиційно, по всьому світу у цей день проводиться акція «Дитяча сесія» – залучення дітей та молоді до дорослих процесів, можливість побути на місці керівників і зазирнути за куліси управлінських процесів. Цього року до проведення міжнародної акції долучається і Херсонська міська рада.

«Дитяча сесія» розпочнеться 20 листопада о 9:00 у малому залі міської ради з короткого брифінгу про права дітей за участі школярів та представників органів влади. Після цього діти тимчасово обіймуть керівні посади в управлінні молоді та спорту і управлінні культури Херсонської міської ради, Центральній міській бібліотеці для дітей.

Як проходить акція «Дитяча сесія» в Україні та світі цього дня можна буде відслідковувати у соціальних мережах за хештегами #CRC30 #WorldChildrensDay #дитяча_сесія.

Довідка. Конвенція про права дитини прийнята резолюцію 44/25 Генеральної Асамблеї ООН від 20 листопада 1989 року. Це міжнародний правовий документ, що визначає права дітей в державах-учасницях Організації Об’єднаних Націй. Конвенція є першим і основним міжнародно-правовим документом обов’язкового характеру, що присвячений широкому спектру прав дитини. Документ складається з 54 статей, що деталізують індивідуальні права дітей на повний розвиток можливостей в умовах, вільних від голоду і нужди, жорстокості, експлуатації та інших форм зловживань.

Конвенція ООН про права дитини набула чинності в Україні з 27 вересня 1991 року і з цього часу є частиною національного законодавства.