У Херсоні впроваджуватиметься проект JuniorZ

  • 10.12.2019

Сьогодні у гімназії №6 міський голова Володимир Миколаєнко підписав угоду та меморандум про співпрацю з телеведучим Олександром Педаном  щодо впровадження у школах Херсона нових видів спорту у рамках проекту спортивного руху JuniorZ.

Під час презентації Олександр Педан зауважив, що треба спрямувати зусилля на заохочення дітей до занять спортом, та запропонував запровадити у херсонських школах нові види спорту: чирлідинг, петанк, флорбол, фризбі, корфбол, регбі та бадмінтон.

«Це – чудова ініціатива, яку, вважаю, треба підтримати. Якщо школи міста забажають впровадити на своїх уроках такі види спорту, ми врахуємо це у бюджеті на наступний рік», – наголосив міський голова Володимир Миколаєнко, підписуючи меморандум та угоду.

Також телеведучий з командою спортивного руху JuniorZ провів семінар та тренінг з нових видів спорту для вчителів фізкультури і студентів кафедри фізичного виховання Херсонського державного університету і подарував один комплект спортивного спорядження херсонській школі.

JuniorZ – проект Олександра Педана з розвитку спорту серед школярів. Проект реалізується за підтримки Міністерства освіти та науки України, Комітету з фізичного виховання та спорту МОН України, НДУ «Інститут модернізації змісту освіти», Спортивного комітету України, численних національних федерацій з різних видів спорту. Рух JuniorZ отримав підтримку Дитячого фонду ООН  (ЮНІСЕФ).

За 2 роки роботи команда руху об’їхала 19 міст України, де провела семінари для понад 2200 вчителів та фестивалі для майже 11 тис. дітей.