Молодь долучається до Всеукраїнського проєкту підтримки «Мій Телефонний Друг»

  • 03.08.2020

Ми всі дотримувалися карантину, щоби захистити себе та близьких. Навіть зараз, коли карантинні заходи пом’якшують, ми намагаємося менше бачитись один з одним та залишатися вдома. Але майже ніхто не замислюється над тим, що є люди, які роками живуть у такому «карантинному» режимі». У них немає тисячі друзів у соцмережах, вони не слідкують за життям сотень із них та не комунікують щодня із десятками знайомих. У них немає інтернету, а контакт зі світом забезпечують стаціонарний телефон, дротове радіо та телевізор.

Коронавірус активізував проблему соціальної ізоляції людей літнього віку, людей з інвалідністю, батьків-одинаків, сімей з малолітніми дітьми. У цей момент на самоті перебувають мільйони українських людей, які потребують підтримки.

Над вирішенням схожих проблем вже давно працюють в інших країнах, де діють telephone befriending ініціативи. У рамках них волонтери телефонують людям, які з різних причин перебувають у соціальній ізоляції. На сьогодні в Україні не було реалізовано масштабних проєкту телефонної підтримки.

У рамках кампанії «Мій телефонний друг» волонтери телефонують людям, які опинилися на самоті або в ізоляції, спілкуються з ними, обговорюють актуальні події та будують дружні стосунки, щоби підопічні почувалися менш самотніми та більш соціалізованими. Волонтери допомагають у прямому сенсі змінювати життя окремих людей. Завдяки цьому проєкту люди відчуватимуть близькість та причетність, тож легше переживатимуть кризові періоди.

«Мій телефонний друг» — всеукраїнський проєкт дружньої підтримки людей, що опинилися на самоті. Протягом місяця до проєкту долучилося вже більше 1000 волонтерів.

Бути телефонним волонтером — це можливість:

  •  допомогти тим, хто цього потребує;
  • розвинути емоційний інтелект;
  •  покращити комунікаційні навички;
  •  впливати та змінювати.

Дізнатися більше та долучитися до проєкту можна за посиланням.