30 жовтня у Херсоні відкриється VI Міжнародний фестиваль «КіноДжем»

  • 27.10.2020

З 30 жовтня по 9 листопада у Херсоні вже вшосте пройде Міжнародний фестиваль короткометражних фільмів “КіноДжем”. У рамках фестивалю відбудуться безкоштовні майстер-класи зі створення короткометражного кіно, конкурс «Фільм за тиждень» та відкриті покази міжнародної конкурсної програми «Фільм року».

Як зазначають організатори заходу ГО Творче об’єднання «Кіно. Освіта Творчість»,  цього року фестиваль проходитиме у звичному форматі, але з максимальним дотриманням карантинних обмежень. Усі події, крім показів “Фільм року” і “Фільм за тиждень”, проходитимуть онлайн.

Відкриття фестивалю відбудеться у п’ятницю 30 жовтня о 18:00 на сторінках «КіноДжему» у Facebook та Youtube. Під час події проходитиме жеребкування завдань для зареєстрованих учасників. Воно визначатиме для команд жанр майбутнього фільму, а також драматичну ситуацію та ігровий предмет, які мають бути відображені у ньому.

Участь у фестивалі “КіноДжем” та, зокрема, конкурсі «Фільм за тиждень» можуть узяти всі бажаючі – незалежно від досвіду, рівня професійності та віку. Адже у конкурсній програмі будуть представлені номінації «Junior» (діти до 16 років), «Semi-pro» (аматори) та «Pro» (професіонали). Крім того, цього року з’явиться нова номінація «Роблю все сам»  – фільм до 3 хвилин, знятий самотужки у домашніх умовах, з одним актором.

Для участі у «КіноДжемі» необхідно попередньо зареєструватися за посиланням: https://cutt.ly/kgQ6x8F. Участь у всіх подіях фестивалю безкоштовна.

Програма «Кіноджему» – 2020:
30 жовтня о 18:00 – відкриття кінофестивалю та жеребкування команд (онлайн)
31 жовтня – 1 листопада – безкоштовні майстер-класи зі створення короткометражних фільмів (онлайн)
30 жовтня – 8 листопада – знімальний період для учасників конкурсу «Фільм за тиждень»
4 листопада о 17:00 – показ міжнародної програми (кінотеатр «Мультиплекс»)
8 листопада – кінцевий термін прийому робіт конкурсу «Фільм за тиждень»
9 листопада о 17:00 – фінальний показ конкурсу «Фільм за тиждень», нагородження учасників та переможців (кінотеатр «Мультиплекс»).


VI Міжнародний фестиваль короткометражних фільмів «КіноДжем» проходить за підтримки управління культури Херсонської міської ради та мережі багатозальних кінотеатрів «Мультиплекс».

Контакти організаторів: (095) 830 92 72, kinojamks@gmail.com.
Сторінки фестивалю: https://www.facebook.com/kinojamks/ , https://cutt.ly/GgQ622L (Youtube).