Учасники “Школи молодого політика” презентували свої проєкти

  • 14.06.2021

11 червня у Херсонському академічному ліцеї ім. О. В. Мішукова відбулася перша презентація проєктів, які підготували учасники “Школи молодого політика” Міжнародного республіканського інституту – IRI Ukraine . На заході були присутні секретар міської ради Галина Лугова та депутати міської ради.

Автори проєктів – школярі та студенти, які отримали корисні знання у рамках “школи”. Частина навчальних модулів відбулася у міській раді. Результатом роботи школи стали чотири проєкти:

  • Перший – це відверта і чесна відповідь на те, чому молодь їде з Херсона. Прямо і прагматично діти сказали: щоб молоді люди залишалися у місті, їм потрібен простір, де вони зможуть реалізовувати себе і залучати до цього інших. Це – Молодіжний центр «НадихайРозвивайМолодь». Вони детально розписали, що потрібно для його відкриття, а також яким чином він має працювати й бути корисним для молоді та усієї громади Херсона.
  • Другий – це глибока суспільна думка про те, як об’єднати всю громаду Херсона навколо захисту дітей. Це – проєкт «Острівок безпеки». Він передбачає залучення всіх можливих ресурсів міста й усіх небайдужих мешканців до того, щоб створити на вулицях, між школою і домівкою, безпечний простір для своїх дітей.

  • Третій – пропозиція створити освітній і культурний простір у всіх кутках і передмістях Херсона. Це – мобільний кінотеатр на відкритому повітрі «KinoGoOn». Він дасть можливість безкоштовно знайомити усіх мешканців Херсона з шедеврами українського і світового кіно. А також забезпечить живе спілкування, якого зараз не вистачає багатьом людям.
  • Четвертий – турбота про здоров’я мешканців Херсона. У ньому реалізувалося бажання дітей створити на пустирі сучасний спортивний майданчик. Там зможуть відпочивати усі охочі, незалежно від віку та соціального становища.