У Херсоні відзначили День батька

  • 26.06.2021

Щороку у третю неділю червня в Україні відзначається День батька. Це свято з’явилося в Україні лише два роки тому й офіційно визначене із 8 травня 2019 року, коли Кабінет Міністрів України схвалив Указ Президента України «Про День батька». Запропонували ввести цей день в Україні представники МГО «Міжнародний Центр Батьківства», започаткувавши у жовтні 2006 р. громадську ініціативу «День Батька» та збір підписів на її підтримку.

25 травня, з нагоди відзначення свята, у Херсоні було проведено захід День батька.  Це вже традиційне щорічне свято для всієї сім’ї і можливість закцентувати увагу на важливості ролі батька у вихованні дитини та активної участі у проведенні спільного дозвілля з нею.

Протягом заходу відбулися конкурси “Супер тато”, “Знайди свою дитину”, а також майстер-класи для дітей «Кафе у тата», «Тато – дитина», «Рушникова Україна». Найвправніших татусів було нагороджено футболками із написом «Батько 24/7».

День батька проведено за ініціативи представників громадських організацій «Міжнародний Центр Батьківства», Асоціація багатодітних родин «Древо» та за підтримки управління молоді та спорту у рамках Міської програми «Молодь Херсона» на 2021 ꟷ 2025 роки.