До Дня Дніпра у Херсоні відбудеться екопаті “Хвиля рейву”

  • 09.07.2021

10 липня з 17:00 до 22:00 у Гідропарку відбудеться молодіжний захід екопаті «Хвиля рейву», приурочений до Дня Дніпра та Всесвітнього дня без поліетиленових пакетів.

День Дніпра – свято головної річки українців, яке відзначають у першу суботу липня. Саме Дніпро забезпечує екологічну рівновагу, сприяє збереженню біологічного різноманіття, створює сприятливі умови для вирощування та вилову риби. Зрештою, води та неповторні піщані пляжі слугують українцям та туристам улюбленими місцями відпочинку. Найважливішими проблемами, які стосуються стану Дніпра, можна вважати забруднення води, засмічення берегів (зокрема пластикове забруднення), а також незворотні зміни природних екосистем.

Протягом екопаті «Хвиля рейву» на відвідувачів очікують: екологічні конкурси та квести, конкурс на кращу фігуру з піску, виступи танцювальних колективів, майстер-клас із сортування, музей екоальтернатив, тематичні фотозони, дефіле з екоторбинками, читання поезії, сальса-паті та інші цікавинки.

Екопаті «Хвиля рейву» організовується з метою формування у молоді відповідального ставлення до навколишнього природного середовища та підвищення рівня культури поводження з побутовими відходами у молоді Херсона. Захід проходить у рамках Міської програми «Молодь Херсона» на 2021 – 2025 роки.

Організатори заходу: учнівська екологічна команда «ZWS: Херсон», Центр Екологічної інформації ХОУНБ  ім.Олеся Гончара, відділ еколого-освітньої роботи Національного природного парку «Нижньодніпровський».

Деталі заходу на сторінці події у соціальній мережі: facebook.com/events/510393866960335/