У Херсоні розпочинається облаштування молодіжного простору

  • 11.08.2021

На базі бібліотеки-філії №3 Херсонської централізованої бібліотечної системи починається облаштування першого міського молодіжного простору. Над його створенням протягом осені працюватиме безпосередньо херсонська молодь, волонтери програми «Будуємо Україну Разом». Основні роботи з облаштування планують закінчити до листопада цього року.

10 серпня на набережній відбулася зустріч представників ініціативної групи проекту, координаторів програми та молоді. Зустрілися, щоб розповісти про плани щодо облаштування приміщення, познайомитися та поспілкуватися про перспективи розвитку молодіжних просторів у Херсоні.

«Прийшло більше 20 людей: учасники молодіжних рад, пластуни, екоактивісти і просто молодь, яка готова не лише відвідувати молодіжний центр, а й створювати його. Дуже надихаюча подія, яка мені вкотре показала, що Херсонському молодіжному центру бути», – поділилася враженнями Віра Піонерська, координаторка програми «Будуємо Україну Разом» зі Львова.

У рамках проекту плануються волонтерські акції, протягом яких молодь під керівництвом професійного майстра вчитиметься виконувати нескладні ремонтні роботи та виготовляти меблі із деревини. Яким буде оформлення молодіжного простору – теж визначатиме молодь сама під час дизайн-сесії у бібліотеці. Також крім волонтерських акцій плануються освітні акції та молодіжні обміни із містами Львів та Хмельницький.

«Створити молодіжний простір у бібліотеці №3 було вже давньою мрією, яку в силу різних обставин не вдавалося досі втілити в життя. Але вже з серпня мрія починає втілюватися завдяки зусиллям нашої ініціативної групи, волонтерській програмі «Будуємо Україну Разом» та програмі USAID «Демократичне врядування у Східній Україні». Ми дуже вдячні за сприяння управлінню культури міської ради, адже ця співпраця в перспективі вирішуватиме два важливих для громади завдання – розвиток молодіжних просторів та модернізація бібліотек», – розповіла начальник відділу молодіжної політики управління молоді та спорту Натяла Ярова.

Наступного разу у рамках проекту молодь збереться 21-22 серпня вже безпосередньо у бібліотеці-філії №3 на Житлоселищі, де протягом двох днів проходитиме дизайн-сесія. Зустріч буде відкритою, до неї зможе долучитися будь-хто, хто хоче допомогти з облаштуванням молодіжного простору і перетворенням його на справжній молодіжний центр.

За подальшими подіями та новинами щодо облаштування молодіжного простору та волонтерських акцій можна стежити на сторінці «БУР Херсон»: facebook.com/burkherson.

Довідка. Будуємо Україну Разом — волонтерська програма, яка через спільну працю, подорожі та неформальну освіту об’єднує українську молодь у мережу активних громадян. БУР виник як волонтерська акція Львівської освітньої фундації, що мала на меті відновити будинки, знищені внаслідок війни на сході України. Проте з часом акція перетворилася на рух, що формує нову генерацію відповідальних українців, які творять зміни.

Фото: Антон Балан.