Мурали, прибирання та кіно: подарунки Херсону від молоді

  • 20.09.2021

Напередодні Дня Херсона відбулася мистецька акція “Подарунок місту”, організатором якого виступила Херсонська міська молодіжна рада.

Протягом кількох днів студенти Херсонського державного університету, Херсонського державного аграрно-економічного університету та Херсонського національного технічного університету створювали малюнки на тематику старих фотографій міста уздовж огорожі поблизу Фортечного (Кріпосного) колодязя у парку “Херсонська фортеця”.

Тепер кожен бажаючий може оцінити художню майстерність авторів цих малюнків та сфотографуватися на їх фоні.

Цікавою та незвичайною є історія 243-річного рідного Херсона. Саме вона поєднала в собі здобутки людей різних національностей і культур, красу історичних будівель і пам′ятних місць. А як краще можна пізнати історію і зрозуміти як приймаються рішення у розвитку міста? Взявши участь у квесті “Місту потрібні супергерої” від Євгенія Шатілова.

Дещо зміненим був маршрут, але всі три команди-учасниці чудово впоралися із завданнями : провели уявну прес-конференцію, зібрали однодумців-ентузіастів, організували мітинг і ще багато чого цікавого. Та головне – зберегли одну із історичних прикрас Херсона – затишну дворянську садибу кінця ХІХ ст.

Також напередодні Всесвітнього дня прибирання члени Херсонської молодіжної ради, Let’s do it, Ukraine! Херсонщина та Zero Waste School : Херсон об’єдналися заради однієї спільної мети – порятунку планети від сміття. Локацією обрали всіма улюблений парк “Херсонська фортеця”, щоб зробити його чистішим до Дня народження Херсона. До акції долучились десятки небайдужих містян.

Після такої насиченої програми, на всіх херсонців чекав ще один подарунок: безкоштовний кінопоказ у чаші Лебединого озера.

Захід проходив за підтримки управління молоді та спорту у рамках Міської програми «Молодь Херсона» на 2021 – 2025 роки.