30 нагород для херсонських джитсерів

  • 02.02.2022

У спорткомплексі Національного університету фізичної культури та спорту 29 січня стартував сезон національних чемпіонатів джиу-джитсу Ukraine National Challenge. До Києва з’їхалися спортсмени з усієї України, були атлети із Молдови, США, Казахстану, Кіпру, Білорусі, Узбекистану та інших країн – на чемпіонат зареєструвалося понад 850 джитсерів із 9 країн.

Херсонський СК “Катран” традиційно показав високі результати: їм вдалося завоювати 30 медалей.

За словами тренера Єгора Лебедя, на цьому турнірі команда виступала невеликим складом – 18 спортсменів. Але вони взяли якістю: до Херсона джитсери забрали зі столиці 19 “золотих”, 8 “срібних”, 3 “бронзових” медалі. «Це дало нам можливість стати третіми у загальнокомандному рейтингу, всього було 60 команд у категорії No Gi. На турнірі у нас дебютували кілька хлопців. Наймолодший Кирило Загвоздкін (6 років – прим. ред.) у категорії Kids 2, білі пояси, 18 кг, взяв дві “золоті” медалі у Gi та No Gi», – розповідає Єгор Лебідь.

Дебютант – молодший брат херсонського джитсера Костянтина Загвоздкіна, який виборов пояс абсолютного чемпіона у 2021 році. До речі, новий сезон він розпочав теж із перемог – взяв “золото” у категорії Junior, кольорові пояси до 50 кг.

У новому спортивному сезоні Українська федерація джиу-джитсу ввела до списку міст та Запоріжжя, там проходитимуть чемпіонати UNC та AJP. «Також у нас цього сезону буде новий пояс чемпіона. Як і минулого року, він складатиметься із нагород, які атлети зможуть завоювати під час чемпіонатів Ukraine National Challenge. У поясі абсолютного чемпіона мають бути виключно “золоті” нагороди, а володарі “золотих”, “срібних” та “бронзових” медалей отримають пояс чемпіона», – пояснює президент федерації Георгій Лаговський.