Херсонські спортсменки посіли призові місця на Кубку світу зі спортивної боротьби

  • 17.12.2020

На Індивідуальному Кубку світу в Белграді (Сербія) українська жіноча збірна під керівництвом Володимира Євонова посіла друге загальнокомандне місце.

Про це йдеться на сайті Асоціації спортивної боротьби України.

Зокрема, українка Тетяна Рижко перемогла на індивідуальному Кубку світу зі спортивної боротьби у ваговій категорії до 65 кг.

На шляху до фіналу у ваговій категорії до 65 кг уродженка Київської області, яка виступає за Херсон, перемогла росіянку Марію Кузнєцову (8: 4) і чинну чемпіонку Європи Мімі Ніколова-Христову з Болгарії (13: 8).

У вирішальній сутичці Рижко достроково перемогла призерку чемпіонату світу U23 і чемпіонатів Європи серед молоді Ірину Рингач з Молдови (14:4).

Всього українки на змаганнях в столиці Сербії завоювали шість медалей, посівши в загальнокомандному заліку друге місце. Лілія Маланчук завоювала “срібло”, а Ілона Прокопевнюк, Катерина Зелених, Аліна Бережна та Алла Белінська – “бронзу”.

Довідка: Цього року, через пандемію та відмову деяких країн від участі у чемпіонаті світу бюро United World Wrestling прийняло рішення провести змагання в дещо іншому форматі. До Белграду на Індивідуальний Кубок світу приїхало 505 спортсменів з 51 країни світу.