У Херсонському державному університеті триває соціально-психологічний фестиваль “Спільні думки – спільні дії”

  • 14.12.2018

Протягом листопада-грудня  2018 р. на соціольно-психологічному факультеті Херсонського державного університету, за підтримки управління молоді та спорту міської ради, проходить соціальний фестиваль “Спільні думки – спільні дії”. У рамках фестивалю проходить низка заходів соціально-психологічного спрямування.

Зокрема, 14 грудня,  продовжуючи участь у  «Спільних думках – спільних діях» та з нагоди Всесвітнього Дня волонтера кафедра  соціальної роботи, соціальної педагогіки та соціології ХДУ проводить для соціальних педагогів загальноосвітніх навчальних закладів м. Херсона та Херсонської області   науково-практичний семінар «Соціально-педагогічна робота з учнями  в період воєнного конфлікту: правила безпеки та допомога» та Фестиваль волонтерських технологій для школярів закладів освіти.

Фестиваль волонтерських технологій для школярів закладів освіти проходить цього дня у читальній залі корпусу №5 Херсонського державного університету. Модератор Фестивалю – доцент кафедри соціальної роботи, соціальної педагогіки та соціології Черкашина Т.О.

Програма фестивалю:

  1. «Волонтер – поклик душі!» (студентка 1 курсу Недоступ Валерія)
  2. Презентація студентської Школи волонтера «Почуємо. Зрозуміємо. Допоможемо» соціально-психологічного факультету при соціально-психологічній службі ХДУ (студентка 4 курсу Хижняк Олена)
  3. Зустріч з відомими волонтерами:
  • Янченко Григорій Миколайович (український військовий волонтер, переможець конкурсу «Благодійна херсонщина»-2014 та Національного конкурсу«Благодійна Україна» 2014 (номінація: «Благодійник — фізична особа»), серпень 2015 – почесний громадянин Херсона. Лицар ордену «Народний Герой України»)
  • Маркелія Еліко Русланівна (відомий у Херсоні волонтер, яка допомагає воїнам АТО)
  • Уманець Галина Іванівна (відомий у Херсоні волонтер, яка допомагає воїнам АТО, причому як гуманітарною допомогою, так і психологічною. Її волонтерська діяльність практично не має меж: від поїздок “на нуль” до медичного супроводу бійців, які повернулися з війни)
  • Маріо Гарсія Калатаюд (іспанець, відомий у м.Херсоні волонтер)
  • Шатілова Наталія Олександрівна (Громадська організація «Громада.ua»)
  • Вахтель Олена Леонідівна – інспектор управління патрульної поліції в Херсонській області

Майстер-клас із виготовлення новорічної атрибутики для воїнів ООС (майстерня «Світлячок» при івент-агентстві «Аніматор» Клименко Світлана).

В аудиторії №409 корпусу №5 ХДУ 14 грудня проходить науково-практичний семінар «Соціально-педагогічна робота з учнями в період воєнного конфлікту: правила безпеки та допомога» для соціальних педагогів закладів освіти.

Модератор семінару – завідувач кафедри соціальної роботи, соціальної педагогіки та соціології к.пед.н., доцент Коршун Т.В.

У рамках семінару заплановано презентації матеріалів з таких тем:

Костючков С.К.(к.політ.н., доцент) – «Політичний/геополітичний аспект воєнного стану»

Гуріч В.О. (к.пед.н., доцент) – «Особливості спілкування соціального педагога з дітьми в умовах воєнного стану»

Єфімова А.В. (керівник соціально-психологічної служби ХДУ) – «Психологічна підготовка учнів до адекватного реагування в надзвичайних ситуаціях»

Волошин О.В. (к.соц.н., доцент) – «Основи цивільного захисту школярів при загрозі бойових дій»

Федорова О.В. (к.пед.н., доцент) – «Тактична медицина: надання першої медичної допомоги в закладах освіти під час надзвичайних ситуацій»

У рамках соціального фестивалю “Спільні думки – спільні дії” вже відбулись соціальний марафон “SocioTIME” для учнів загальоноосвітніх навчальних закладів міста, соціальна акція “Студенти ХДУ – за безпечне кохання!” до Дня боротьби зі СНІДом, благодійний концерт у пошану загиблих у Революції Гідності та для збору коштів добровольчим батальйонам й для дітей полеглих Героїв на Сході, соціальна акція “Злагода у сім’ї – добробут у державі”, а також заплановано благодійну соціальну акцію “З любов’ю до людей” до Дня Святого Миколая та соціальну акцію “Янголи над містом”.